Palaute piispa Teemu Laajasalon kirjoitukseen HS 18.10.2021

Arvoisa piispa Teemu Laajasalo,

Kirjoitatte Helsingin Sanomissa 18.10.2021, että rokotteesta kieltäytyvä toimii itsekkäästi ja moraalittomasti ja että ilman lääketieteellistä estettä olisi velvollisuus ottaa koronarokote. Minä kysyisin: missä laissa sellainen velvollisuus mainitaan?

Kirjoitatte myös, että heikompia ja hauraampia on suojeltava – ja tästä olen täysin samaa mieltä. Ainoastaan näkökulma ja se, kuinka laajalti asiaa katsotaan, eroavat.

Kysytte, ”pitäisikö meidän arvioida rokotteista kieltäytymistä nimenomaisesti toisten elämän kurjistamisen tai lyhentämisen näkökulmasta?”

Tähän vastaan, että pitäisi. Nimenomaan tästä asiasta pitäisi avoimesti keskustella kuunnellen kaikkia osapuolia ja tehden puolueetonta tieteellistä tutkimusta. Nythän avoin ja kyseenalaistava keskustelu puuttuu täysin: on vain yksi totuus – se, joka kuullaan uutisista. Uutisten mukaan on olemassa ihmisryhmä, joka on kulkutautimyönteinen, rokotevastainen ja välinpitämätön muiden kärsimyksestä. Tässä asiassa uutistoimitukset eivät voisi olla enempää väärässä. Ihmisryhmä, jota tässä tarkoitetaan, on todellakin huolissaan yleisestä kehityksestä ja siitä, mitä kaikkea voi pandemian varjolla tehdä ihmisoikeuksille.

Mielestäni koko rokotekysymystä on katsottava laajemmalti. Olisi kysyttävä, kuka hyötyy rahallisesti eniten siitä, että koko väestö pitäisi rokottaa? Kuka hytötyy siitä, että ihmiset ovat peloissaan? Kuka hyötyy uusista rajoituksista ja valvontakeinoista, kuten terveyspassista? Samalla olisi arvioitava sitä, miksi Fimeaan sataa rokotteiden haittavaikutusilmoituksia, miksi niin moni saa pian rokotteen jälkeen verenkiertohäiriöitä ja jopa halvaantuu osittain. Moni terve urheilija on saanut sydänoireita pian rokotteen jälkeen. Entä miksi moni ikäihminen kuolee pian saatuaan toisen rokoteannoksen, puhumattakaan kolmannesta? Miksi monen aiemmin hyväkuntoisen ikäihmisen kunto romahtaa pian rokotteen jälkeen? Entä kuinka monella on jo luonnollinen immuniteetti koronavirusta vastaan? Tämä kaikki on tutkimatta.

Ettekö näe mitään ongelmaa siinä, että lääkejätit valmistavat rokotteita kiireellä ja tekevät kliinisiä kokeita ihmisillä? Minusta tässä on ihmisoikeusongelma. Kliiniset kokeet kestävät tavallisesti 10-15 vuotta! Nyt uudenlainen mRNA-injektio on kehitetty pikavauhtia, tutkimatta ollenkaan pitkäaikaisvaikutuksia. Voisiko todellakin olla ihmisten velvollisuus antautua koekaniiniksi siksi, että rokote saattaa toimia, tai sitten olla toimimatta? Olisiko ihmisellä velvollisuus ottaa elimistöönsä aine, joka saattaa olla vaarallinen?

Ymmärtäisin hyvin velvoittavat toimenpiteet, jos todella jylläisi maailmanlaajuinen tappava pandemia. Sellaisesta ei kuitenkaan ole mitään merkkejä, jos sulkee uutiskanavat ja katselee ympärilleen. Koko lähipiirini on rokottamattomia täynnä, eikä heistä yksikään ole sairastunut koronaan, eivätkä he ole tartuttaneet ketään. He eivät ole kuormittaneet terveydenhuoltoa käynneillään, eivätkä ole olleet sairaala- saati tehohoidossa. Tilannetta voi verrata vuoden 2009 sikainfluenssaan: silloinkin ihmisiä vaadittiin ottamaan rokote. Rokotetta emme ottaneet silloinkaan ja sairastimme sikaflunssan. Silloinkaan emme tartuttaneet sitä kehenkään, vaan sairastimme kotona. Silloin saatoimme todeta, että sikaflunssa todellakin jylläsi ja sairastutti. Koronasta minulla ei ole sellaista havaintoa.

Joka vuosi syksy- ja talviaikaan ihmisiä sairastuu vakavasti hengitystieinfektioihin. Osa heistä joutuu sairaalaan, osa teholle ja osa valitettavasti menehtyy sairauteen. Onko todellakin niin, että korona olisi aiheuttanut sairastumisia enemmän kuin tavanomainen kausiflunssa? Tilastojen mukaan ei näytä siltä. Se, että ihmiset eivät enää mene sairaina töihin ja pärski toisten päälle, on varmasti auttanut paljon kaikenlaisten infektioiden ehkäisyssä. Tästä voimme yhteisönä ottaa opiksi.

Minua pelottaa suuresti sellainen argumentointi, jota tekin tässä artikkelissanne korkeana hengellisenä johtajana tuotte esiin, että minä rokottamattomana olisin vastuussa siitä, että joku toinen sairastuu, vaikka on rokotteen ottanut. Eikö tämä muistuta 1930-luvun ilmapiiriä? Silloinkin väitettiin erään ihmisryhmän levittävän tauteja. Silloinkin tarvittiin terveyspassi; siinä passissa tosin komeili hakaristi. Minä pelkään, että olemme samalla tiellä nyt 2020-luvulla. Nähdäänkö pian alueita, joita asuttavat pelkästään rokottamattomat, jotka on merkitty nykyajan hihamerkillä, kännykkään asennetulla merkillä? Puheiden laatu nyt on aivan samaa juurta kuin silloin.

Eikö ihminen, joka on ottanut rokotteen, voi tuntea oloaan turvalliseksi? Hänellähän pitäisi olla varma suoja tautia vastaan. Tämä siis olettaen, että rokote toimii. Tämä rokote on aiheuttanut paljon enemmän vakavia haittavaikutuksia piikin ottaneille kuin mikään aikaisempi rokote. Onko teidän mielestänne siitä huolimatta terveen ihmisen otettava piikki, joka saattaa tuhota hänen oman terveytensä lopullisesti? Minä kaipaisin vielä lisää puolueetonta tutkimusta varsinkin, kun tautitilanne ei ole tämän pahempi. Ehdotan kaiken rokottamisen lopettamista ja aikalisän ottamista kunnollista tutkimusta varten. Ehdotan aitoa empaattista suhtautumista lähimmäisiin, myös meihin rokottamattomiin.

Taru Veelo
Similar Posts

One Comment

 1. ПРОДВИЖЕНИЕ САЙТА ihmisoikeusneuvonta.fi В АНГЛОЯЗЫЧНОМ ИНТЕРНЕТЕ • ПРОДВИЖЕНИЕ САЙТА ПО ЛЮБОЙ СТРАНЕ • ПРОДВИЖЕНИЕ АНГЛОЯЗЫЧНОГО САЙТА

  SEO продвижение сайта ihmisoikeusneuvonta.fi в Google на английском и любом языке в любой стране мира

  Продвижение англоязычного сайта предполагает охват целевой аудитории не только в англоязычных странах, но и во всем мире.

  Перспективы потенциального рынка сбыта у сайта на английском на два порядка больше, чем в Рунете, следовательно,

  соответственно и ПРИБЫЛЬ с сайта может быть на порядок больше!

  РАСКРУТКА САЙТА В США, АНГЛИИ, ЕВРОПЕ

  Конкуренция в англоязычном сегменте интернета, т.е. на мировом уровне значительно больше,

  но если ваши товары/услуги востребованы и конкурентоспособны — ЭТО ТОГО СТОИТ!

  Мы Решим вопрос с SEO-продвижением вашего англоязычного сайта,

  поднимем ваш сайт в топ-10 Google НА ЛЮБОМ ЯЗЫКЕ по популярным запросам.

  Продвижение сайта в Google В ЛЮБОЙ СТРАНЕ НА ЛЮБОМ ЯЗЫКЕ.

  Обеспечим приток посетителей, высокие позиции в Google, расширение географии, приток большого количества новых клиентов и значительное увеличение ваших доходов.

  SEO-агентство Москва • работаем с зарубежными заказчиками

  Продвижение сайта на английском
  Раскрутка сайта на французском
  SEO Продвижение на итальянском
  Продвижение сайта на испанском
  Продвижение на азиатских языках

  http://teil.cc/I7dnJ

  ______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  GOOGLE SEO FOR ihmisoikeusneuvonta.fi IN ANY COUNTRY • SEO FOR WEBSITES IN ENGLISH

  Effective Google SEO for websites in English and any language in any country of the world

  SEO of English-language websites involves reaching the target audience not only in English-speaking countries, but throughout the world.

  The prospects for a potential market for a site in English are hundred times more, therefore,

  the PROFITS of it can be hundred times more!

  WEBSITE SEO IN USA, UK, EUROPE

  Get the advantages of website promotion throughout the world!

  We offer the effective SEO for your English-language site,

  we will rank your site to the top-10 Google on ANY LANGUAGE.

  Effective SEO services IN ANY COUNTRY ON ANY LANGUAGE.

  We will provide:

  Traffic increasing, high positions in Google
  market expansion in any country, any location,
  the large number of new customers and a significant increase in your income.

  We work with customers from all the world

  SEO for websites in English
  SEO for websites in French
  SEO for websites in Italian
  SEO for websites in Spanish
  SEO for websites in Asian languages
  And don’t forget – We work with the sites on any European language

  http://chilp.it/306da50

  Excuse us if we ’ve disturbed you and we are sorry if you are not interested in this offer

  Thanks for your attention

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *